MoldATSA – pepiniera rudelor demnnitarilor moldoveni, la un pas de faliment

Întreprinderea de stat MoldATSA, despre care ZdG a scris că a devenit pepiniera nr 1 din R. Moldova după numărul de rude al demnitarilor moldvoeni angajate, are pierderi de zeci de milioane de lei. Potrivit portalului de ştiri şi analize economice mold-street.com întreprinderea a încheiat anul 2014 cu pierderi de aproximativ 29 de milioane de lei.

Aceste pierderi vin, în mod straniu după ce în anul 2013, această întreprindere responsabilă de supravegherea spaţiului aerian a avut un venit record de aproximativ 89 de milioane. Totodată sursa anunţă că aceste pierderi sunt dubioase deoarece anul trecut traficul prin Aeroportul Internaţional Chişinău a crescut cu 35%, iar toate întreprinderile ce ţin de acest domeniu au raportat creşterea veniturilor.

Nu se cunoaşte dacă aceste pierderi s-ar datora unor investiţii făcute de MoldATSA, deoarece toate achiziţiile acestei întreprinderi de stat sunt ţinute în secret. Amintim că ZdG a relatat anterior că postul de şef al departamentului achiziţii de la această companie este deţinut de Alexandru Buliga, fiul deputatei Valentina Buliga. Totodată investigaţia releva că numai în ultimul an la MoldATSA au fost angajaţi peste 20 de rude a demnitarilor moldoveni influenţi. În unele cazuri fiind create posturi noi, chiar dacă acestea erau inutile.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *