Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Chicu susține că R. Moldova…

Chicu susține că R. Moldova a îndeplinit toate angajamentele pentru ca UE să ofere cea de-a doua tranșă din asistența macrofinanciară

Prim-ministrul Ion Chicu susține că Republica Moldova și-a onorat obligațiunile și a îndeplinit toate cerințele pentru ca să fie aprobată cea de-a doua tranșă din asistența macrofinanciară oferită de Uniunea Europeană, în valoare de 30 de milioane de euro.

„Ieri, în Parlament a fost aprobată și legea ONG-urilor și cu această ocazie vreau să mulțumesc parlamentarilor care au prezentat un spirit înalt de responsabilitate. Republica Moldova și-a îndeplinit toate angajamentele care au fost înaintate repetat de UE. Contăm pe suportul acestui partener în această situație pandemică. Sper că R. Moldova va beneficia de acești bani”, a declarat Ion Chicu.

Progresele din domeniul justiției și administrației publice, consolidarea statului de drept, dar și lupta împotriva corupției rămân principalele reforme necesare pentru acordarea în continuare a ajutorului financiar din partea Uniunii Europene pentru statul nostru.