[Video] Câinii, capabili să diagnosticheze cancerul

Potrivit unui reportaj realizat de cei de la BBC, câinii au al șaselea simț, care le permite să înțeleagă limbajul corpului omului și să perceapă modificările apărute în organismul bolnavilor de cancer, încă de la primele faze.

E binecunoscut faptul că un bolnav diagnosticat cu o formă de cancer în formă avansată, are puține șanse de a se vindeca, însă, o diagnosticare timpurie poate salva viața omului. Un studiu recent a concluzionat că această maladie poate fi depistată în stadiu foarte timpuriu – ceea ce crește considerabil șansele de vindecare – cu ajutorul câinilor.

Datorită sensibilității deosebite a mirosului, câinii pot diferenția mirosul unui om sănătos de cel al unui bolnav de cancer.

Drept exemplu este câinele Max care i-a salvat viața stăpânei sale. Ulterior, aceasta a fost diagnosticată cu cancer la sân, după ce patrupedul a insistat asupra zonei afectate de maladie, ceea ce a atenționat-o pe femeie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *