Traseul turistic „Pe urmele polonezilor în Moldova”

La 5 noiembrie, curent, a fost prezentată a doua parte a traseului turistic „Pe urmele polonezilor în Moldova”, dedicat turiștilor din Polonia, piață strategică pentru brandul turistic al Moldovei.

„În cadrul turului care va urma itinerarul Chişinău-Orhei-Soloneţ-Soroca-Cosăuți-Stîrcea-Glodeni-Bălţi-Chişinău, participanții vor vizita obiective turistice reprezentative pentru comunitatea poloneză din zonă. Acolo vor afla despre personalităţile de origine poloneză care au contribuit la dezvoltarea ţinutului Moldovei, vor cunoaște elemente de arhitectură specifice, obiecte de cult, precum și localităţi fondate de polonezi. Aspectele istorice vor fi asezonate cu vinuri şi divinuri de cea mai înaltă calitate”, a declarat Elena Scobioală, preşedinta Asociaţiei Ghizilor din R. Moldova.

De-a lungul timpului, Moldova – plai al podgoriilor, ținut cu râuri şerpuinde şi peisaje mirifice, coline semănate cu grâu alternând cu alte culturi agricole ce se întind pe suprafeţe imense, ţară cu oameni dintr-o bucată – a devenit baştină pentru multe naţionalităţi care au îndrăgit-o şi care le-a rămas în suflet. Legătura Moldovei cu Polonia datează de foarte mult timp, încă de prin secolul al XIV-lea, când ţările erau învecinate şi le unea o singură frontieră între prieteni, ambele popoare opunând rezistenţă expansiunii otomane, altădată o frontieră între rivali. Astfel, destinul istoric a închegat de-a lungul secolelor relaţii de vecinătate şi bună înţelegere, de toleranţă şi prietenie între Moldova şi Polonia.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *