VIDEO/ Ministrul Educației, huiduit și aplaudat în timpul inaugurării bustului poetului Dumitru Matcovschi

Noul ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a fost huiduit astăzi, 1 decembrie, de participanții la evenimentul de iaugurare a bustului poetului Dumitru Matcovschi de pe Aleea Clasicilor.

După ce ministrul a declarat că limba pe care o vorbește este româna, unii participanți la eveniment au început să aplaude.

Azi, 1 decembrie 2019, se împlinesc 101 ani de la Marea Unire din 1918 și este marcată Ziua Națională a României.

Cu această ocazie la Chișinău au loc mai multe evenimente dedicate Zilei Naționale a României, inclusiv dezvelirea bustului lui Dumitru Matcovschi, poet considerat un simbol al mișcării de renaștere națională din Basarabia.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *