LIVE VIDEO/ Parada militară de la București. Ziua Națională a României, marcată și în R. Moldova

Azi, 1 decembrie 2019, se împlinesc 101 ani de la Marea Unire din 1918 și este marcată Ziua Națională a României. Cu această ocazie, la București, are loc parada militară de 1 decembrie. Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi în Piaţa Arcul de Triumf pentru parada care va începe la ora 11:00. Evenimente dedicate zilei de 1 decembrie vor avea loc și în R. Moldova.

Patru mii de militari vor trece cu mâna în dreptul inimii pe sub Arcul de Triumf. Nu va fi spectacol doar la sol, ci și pe cerul Capitalei. Deasupra Arcului de Triumf vor zbura elicopterele și avioanele de transport și de luptă, transmite digi24.ro.

Și un contingent al Armatei Naţionale a R. Moldova participă la Parada militară de la Bucureşti, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Cei 26 de ofiţeri şi subofiţeri ai Companiei Gărzii de Onoare vor defila în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, alături de peste 500 de militari din 20 de ţări — Bulgaria, Canada, Cehia, Croaţia, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Slovenia, Turcia, Ucraina şi Statele Unite ale Americii.

Peste 50 de mii de oameni sunt aşteptaţi astăzi și la Alba Iulia, locul unde, la 1 decembrie 1918, a vost votată Unirea.

Și la Chișinău, dar și în alte localități din R. Moldova, astăzi au loc mai multe acțiuni organizate de unele partide politice sau de asociațiile unioniste.

Un marș dedicat Zilei Naționale a României și împlinirii celor 101 ani de la Marea Unire va începe la ora 14.00, la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău. Participanții se vor deplasa spre clădirea Sfatului Țării, de pe strada Alexei Mateevici, locul unde s-a votat Unirea Basarabiei cu România.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *