Orchestra Prezidenţială a Moldovei, participă la „Musikparade – 2015”

Orchestra Prezidenţială a R. Moldova participă, în premieră, la Festivalul Internaţional al Muzicii Militare „Musikparade – 2015”. Evenimentul se desfăşoară în perioada 22 ianuarie – 1 februarie curent, în R. Federală Germania.

Potrivit locotenent-colonelului Sergiu Holban, prim-dirijor al Serviciului Orchestral Militar al Armatei Naţionale, muzicienii moldoveni vor susţine concerte în şase oraşe germane: Leipzig, Magdeburg, Cottbus, Frankfurt pe Main, Hannover şi Berlin. Ei vor cânta alături de militarii din Marea Britanie, Belarus, Ucraina, dar şi din ţara-gazdă.

Sursa a specificat că Armata Naţională va fi reprezentată, în cadrul evenimentului, de 36 de instrumentişti şi dansatori.

Menționăm că orchestrele militare ale Armatei Naţionale au participat la festivaluri internaţionale de muzică, începând cu anul 1997. Până în prezent, muzicienii moldoveni au evoluat în Belgia, Germania, România şi Federaţia Rusă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *