Principală  —  IMPORTANTE   —   Promisiunea lui Ion Ceban după…

Promisiunea lui Ion Ceban după curățarea canalizării pluviale pe strada Albișoara: „Ar trebui să facă faţă fluxului de apă în timpul precipitaţiilor”

Problema inundațiilor de pe strada Albișoara ar putea dispărea. Asta după ce canalizarea pluvială de pe această stradă a fost curățată. Ion Ceban spune că au fost destupate mai multe guri de canal și că astfel, aceasta „ar trebui să facă faţă fluxului de apă în timpul precipitaţiilor”.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, edilul capitalei a publicat un clip video cu procesul de curățare a canalizării pluviale de pe Albișoara care încă nu a fost încheiat și continuă.

„Unele guri de captare erau integral blocate din cauza crengilor, frunzelor şi nămolului care s-a depus ani de zile. Unele reţele de canalizare nu au fost curăţate niciodată”, spune Ceban care crede că „după această intervenţie canalizarea pluvială de pe strada Albişoara ar trebui să facă faţă fluxului de apă în timpul precipitaţiilor”, a scris Ceban fără a oferi mai multe detalii.

Problema inundațiilor din strada Albișoara se repetă an de an. În urma ploilor torențiale, cel puțin 2 sectoare din drum, cea din preajma podurilor de la Circ și cea de la strada Ismail, rămân inundate, iar mașinile nu pot trece. Anterior, ca soluție, municipalitatea și primarul Ion Ceban a anunțat un proiect de curățare a albiei râului Bâc. După efectuarea lucrărilor însă, problema inundațiilor nu a dispărut, regiunile respective ale străzii Albișoara fiind inundate din nou după ploile torențiale din această toamnă.

Ulterior, viceprimarul capitalei Victor Chironda afirma că problema este una complexă și pentru rezolvarea acesteia este nevoie de curățarea întregului sector al râului Bâc de la barajul Gidighici până la Gura Bâcului, în 3-4 ani și cu un buget de circa 100 de milioane de Euro.