Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O porţiune a râului Bâc…

O porţiune a râului Bâc va fi curăţată pentru a preveni inundaţiile. Costul lucrărilor

Primăria municipiului Chișinău informează că de ieri, 13 iunie, au început lucrările de curățare a albiei râului Bâc, în perimetrul str. Petru Rareș – str. Feredeului, pe o lungime de cca 2 kilometri. Intervenția are drept scop prevenirea inundațiilor pe str. Albișoara, în zona podului din preajma Circului, care este afectată periodic, în urma ploilor torențiale.

Planul de activități a fost aprobat de Grupul de lucru format din reprezentanți ai autorităților și serviciilor municipale, care s-au convocat în dimineața zilei de luni, 13 iulie.

Costul lucrărilor este de cca 3,5 milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul municipal, iar termenul de realizare este de 1,5 luni.

Lucrările de curățare a râului Bâc sunt executate de către antreprenorul general S.A. Feraru – S, desemnat în bază de concurs, conform contractului de realizare a lucrărilor, semnat în anul 2017 cu Î.M. „Direcția construcții capitale”. Anterior, operatorul economic a executat lucrări în valoare de 2 milioane lei, în perimetrul str. Mihai Viteazul – str. Feredeului, care au prevăzut reamplasarea rețelelor din albia râului, proiectul fiind sistat din cauza lipsei de surse financiare.

Curățarea albiei râului Bâc, pe tronsonul str. Petru Rareș – str. Feredeului, este parte a proiectului elaborat de Institutul de Proiectare a Sistemelor de Gospodărire a Apelor „Acvaproiect” și prevede intervenția în perimetrul str. Mihai Viteazul – str. Feredeului.