Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   SURSE/ Guvernul Gavrilița ar uma…

SURSE Guvernul Gavrilița ar uma să demisioneze. La 13:00 ar urma să fie făcut anunțul oficial

Foto: gov.md

Guvernul condus de Natalia Gavrilița urmează să-și anunțe demisia, astăzi, vineri, 10 februarie 2023, susțin surse ale ZdG din cadrul Guvernului. În dimineața acestei zile, la Guvern și la Președinție au fost programate ședințe în care se discută acest subiect, dar și numele posibililor succesori.

Conform acelorași informații, PAS, care deține majoritate parlamentară, va încerca să voteze un nou Guvern în perioada următoare, în frunte cu un nou prim-ministru. Printre candidați se regăsesc mai multe nume, majoritatea dintre ele vehiculate anterior în spațiul public.

Unii miniștri ar putea să-și păstreze funcțiile, afirmă aceleași surse.

În această dimineață, la subiect, deputații și miniștrii PAS au fost în ședințe la Guvern și Președinție.

Guvernul Gavrilița a fost învestit în funcție la 6 august 2021, zi în care a și depus jurământul în fața președintei Maia Sandu.

UPDATE, 11:30. Natalia Gavrilița ar urma să-și anunțe demisia într-o conferință de presă la ora 13.00. Anunțurile vor fi făcute în următoarea oră de Președinție și Guvern.

Informația despre demisia Guvernului a fost confirmată pentru ZdG de mai multe surse din cadrul PAS.

Deputatul Radu Marian: „Astăzi Președinția și Guvernul vor face declarații. În cadrul ședinței de astăzi la nivel de deputați am discutat despre eventuale schimbări la Guvern, dar instituțiile vor face foarte curând declarații în acest sens”.

SURSE: Dorin Recean, secretarul Consiliului Suprem de Securitate este favorit pentru a ocupa funcția de prim-ministru.

UPDATE: Numele candidatului la funcția de prim-ministru, agreat de PAS