Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PAS reacționează la o zi…

PAS reacționează la o zi după ce unul dintre vicepreședinții partidului a înjurat un jurnalist: „Ministrul Bolea și-a cerut scuze publice”

Sursa: Partidul Acțiune și Solidaritate/Facebook

La o zi după ce ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a folosit expresii necenzurate la adresa unui jurnalist, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), a cărui vicepreședinte este oficialul, a publicat un comentariu în legătură cu comportamentul ministrului.

„PAS dezaprobă remarcile Ministrului Vladimir Bolea în timpul unei conferințe de presă. Ca urmare a acestui incident, Ministrul Bolea și-a cerut scuze publice. PAS atenționează toți demnitarii care sunt membri/afiliați ai PAS să aibă un limbaj demn în orice situație”, se arată în postarea făcută pe rețelele de socializare.

Reacția a venit abia la scurt timp după ce organizațiile neguvernamentale de media au condamnat public „atitudinea inadmisibilă” a ministrului Agriculturii în raport cu jurnalistul care i-a adresat întrebări la conferința de presă de joi, 14 septembrie, și care a fost înjurat de demnitar.

Mai exact, în timp ce reporterul îl întreba dacă statul prevede ajutoare pentru fermierii care se ocupă de cultivarea merelor, ministrul Vladimir Bolea a lansat la adresa jurnalistului exprimări necenzurate, „care lezează onoarea și demnitatea persoanei și contravin normelor de conduită general acceptate într-o societate democratică”, conform declarației publicate de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI).

„Organizațiile semnatare își manifestă indignarea în raport cu acest comportament sfidător și consideră că un astfel de limbaj este incompatibil cu funcția de ministru.

Solicităm prim-ministrului Republicii Moldova, Dorin Recean, să asigure tragerea la răspundere disciplinară a ministrului Vladimir Bolea, conform atribuției prevăzute de art. 22 alin. (2), lit. j) al Legii cu privire la Guvern.

Condamnăm cu vehemență manifestarea oricăror forme de intoleranță în raport cu jurnaliștii și instituțiile mass-media și îndemnăm toți demnitarii să adopte un limbaj și comportament decent în raport cu presa”, se menționează în declarație.