Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Opinie de la o cetățeană…

Opinie de la o cetățeană din diaspora care nu a reușit să voteze: „Mi se pare absurd să ne lăudăm că am rezistat stoic în ploaie, cu copii mici, riscând să luăm COVID după ce statul pur și simplu și-a șters picioarele de noi”

Alina Anghel, cetățeană a R. Moldova aflată în Germania, spune că nu a reușit să voteze la alegerile prezidențiale de astăzi și cere autorităților implementarea cât mai rapidă a votului prin corespondență.

„FRANKFURT. N-AM VOTAT! CER VOTUL PRIN CORESPONDENȚĂ! Am să mă opun corului celor care se laudă că au votat după ce au făcut sute de kilometri cu mașina sau au stat 2, 3, 4, 5, 6 ore la coadă. N-am votat, pentru că actul de votare nu este un act vitejesc, ci un drept constituțional! N-am votat, pentru că la intrarea în Consulatul R. Moldova din Frankfurt era îmbulzeală, oamenii stăteau unul lângă altul, iar noi suntem în plină pandemie de Coronavirus. Mi se pare absurd să ne lăudăm că am rezistat stoic în ploaie, cu copii mici, riscând să luăm COVID, după ce statul, alias Dodon, pur și simplu, si-a sters picioarele de noi și nu ne-a asigurat acest drept! Trebuie să cerem de urgență introducerea Votului prin Corespondență, asta ca să nu ne trezim peste 4 ani în aceeași situație! Hai să nu fim eroi, ci cetățeni și să ne cerem drepturile! P.S. Frankfurt, ora 17.00, de distanță de 1,5 m nici vorbă. Chiar să vrea, oamenii n-au cum s-o mențină, pentru că moldovenilor le-a fost rezervat doar un perimetru de 500-600 de metri de stradă. Să sperăm că printre cei infectați de Coronavirus aici în Germania nu vor fi zilele următoare moldoveni care au mers la votare. Votul prin Corespondență e o urgență!”, a scris Alina Anghel după ce nu a putut să voteze.

FRANKFURT. N-AM VOTAT! CER VOTUL PRIN CORESPONDENTA! Am sa ma opun corului celor, care se lauda ca au votat dupa ce au …

Publicată de Alina Anghel pe Duminică, 1 noiembrie 2020

În mai multe secții de votare din Germania, în special la Berlin, Frankfurt și Kassel, cetățenii R. Moldova au stat ore în șir la cozi pentru a putea vota. Desfășurarea votului în diaspora poate fi urmărită aici: