Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Numiri și demisii noi la…

Numiri și demisii noi la Primărie. Consiliera Silviei Radu, numită șefă a Direcției generale finanţe

Pe ultima sută de metri la șefia capitalei, primara interimară a mun. Chișinău, Silvia Radu, operează mai multe modificări în structura de personal a instituţiei, inclusiv la nivelul șefilor de direcții generale. Olga Ursu, consiliera Silviei Radu, a fost desemnată câștigătoare a concursului pentru funcţia de şef al Direcţiei generale finanţe Primăriei mun. Chișinău, iar Oleg Maevschi, specialist principal în Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, secţia control urban în teritoriu sect. Ciocana este noul şef al Direcţiei autorizare şi disciplină în construcţii. Deși numirile au avut loc încă la începutul lunii, informația a fost făcută publică de către Primăria mun. Chișinău prin intermediul unui comunicat de presă, abia joi, 19 aprilie. În același comunicat, conducerea capitalei anunță despre demiterea Anel Culev din funcţia de şef al Direcţiei cultură și despre numirea mai multor șefi interimari la conducerea direcțiilor și Preturii sect. Ciocana.

Primăria mun. Chișinău, anunță că la 4 aprilie, Olga Rusu a fost desemnată câștigătoare a concursului pentru funcția de șef al Direcției generale finanțe. Olga Ursu este consiliera Silviei Radu, cel puțin asta denotă dintr-o dispoziție semnată la începutul lunii februarie curent de primara interimară privind constituirea unui grup de lucru.

Contactat de ZdG, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, a confirmat că până a ocupa șefia Direcției generale finanțe, Olga Ursu a fost consilieră a Silviei Radu. Ursu a devenit consilieră a Silviei Radu în decembrie 2017, până atunci însă a activat într-o companie privată cu capital străin.

O zi mai târziu, la 5 aprilie, Oleg Maevschi, specialist principal în Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, secţia control urban în teritoriu sect. Ciocana este desemnat câștigător al concursului public pentru funcția de şef al Direcţiei autorizare şi disciplină în construcţii.

În același comunicat de presă al Primăriei este precizat că Ana Culev a fost demisă din funcţia de şef al Direcţiei cultură, că șeful Direcţiei pentru colectarea impozitelor şi taxelor locale, Gheorghe Gasnaş, a fost eliberat din funcţie, în legătură cu transferarea sa în cadrul Serviciului Fiscal de Stat, iar Cristina Vizitiu a fost numită în funcţia de şef adjunct al Direcţiei respective.

Din 11 aprilie, pentru un termen de două luni, pretor interimar al Preturii Ciocana este numită Sinilga Şcolnic, care în prezent este secretară a Preturii.

„Din data de 10 aprilie, în funcţia de şef interimar al ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” a fost numit Serghei Carp. În acelaşi timp, din 6 aprilie în funcţia de director interimar al ÎM „Parcul Urban de Autobuze” este numit Vitalie Copaci. Ambele persoane asigură interimatul funcției până la organizarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante. 

De asemenea, până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei publice vacante, Rodica Guţu va asigura interimatul funcţiei de şef al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, iar Viorica Negrei a revenit în funcţia deţinută anterior, de şef adjunct al Direcţiei generale. 

Din 11 aprilie curent şi până la desemnarea câştigătorului concursului pentru ocuparea funcţiei respective, interimatul de şef al Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare este asigurat de Ghenadie Dubiţa. În acest sens, informăm că Petru Gontea şi-a prezentat demisia din funcţia deţinută în cadrul Direcţiei. 

În acelaşi timp, Lucia Caciuc a fost detaşată în funcţia de şef interimar al Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului, până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei publice vacante”, anunță Primăria.

La 18 aprilie, primara interimară Silvia Radu a prezentat Consiliului electoral al circumscripției electorale Chișinău nr.1 listele cu semnături colectate în favoarea candidaturii sale în funcția de primar. Timp de șapte zile, Consiliul urmează să verifice corectitudinea și veridicitatea acestora și să adopte o hotărâre în vederea validării candidaturii acesteia. Dacă va fi admisă drept concurent în scrutinul din 20 mai, în conformitate cu prevederile legii, Silvia Radu urmează să depună o cerere de demisie din funcția de primar interimar.