Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Grosu anunță bilanțul PAS…

Igor Grosu anunță bilanțul PAS după încheierea alegerilor locale generale: „Este mult de lucru”

Sursa: Igor Grosu/Facebook

Președintele Partidului Acțiunii și Solidaritate (PAS) Igor Grosu anunță că 310 candidați la funcția de primar ai formațiunii politice au fost aleși după cele două tururi ale alegerilor locale generale. Președintele Parlamentului a mai informat că partidul de guvernământ are aproape 360 de consilieri raionali și peste 3 mii de consilieri locali.

Igor Grosu a publicat în dimineața zilei de luni, 20 noiembrie, rezultatele partidului pe care îl conduce, după încheierea scrutinului electoral.

Totuși, acesta nu a menționat că candidații PAS nu au fost aleși la cârma niciunui municipiu din țară, după ce Dionisie Ternovschi, singurul reprezentant al partidului în turul doi de alegeri, a pierdut la Ungheni.

„Vă mulțumim tuturor pentru că ați ieșit la vot și v-ați spus cuvântul în alegerea oamenilor care vor conduce localitățile noastre. Datorită încrederii dumneavoastră, 310 primari PAS – Echipa Europa au câștigat după cele 2 tururi de scrutin. Primarii noștri vor munci pentru dezvoltarea satelor și orașelor, așa cum ne-am angajat, și pentru ca Moldova să devină europeană, localitate cu localitate.

PAS a arătat că suntem o echipă puternică la nivel local. Am obținut sprijinul oamenilor pentru 357 consilieri raionali și peste 3000 de consilieri locali. Le mulțumesc tuturor echipelor noastre, tuturor voluntarilor pentru efortul imens depus în campanie. Fiecare poartă la care am bătut, fiecare om cu care am discutat, fiecare ziar distribuit înseamnă o muncă de echipă esențială.

Este mult de lucru! Le doresc succes și spor la muncă tuturor primarilor și consilierilor care au câștigat în alegerile locale. Să lucrăm împreună pentru ca toți moldovenii să aibă condiții mai bune de trai acasă. Mergem înainte spre Moldova europeană!”, a transmis președintele Legislativului.

După primul tur de alegeri, PAS anunțase244 din candidații partidului au fost aleși în funcția de primar, iar alți 153 urmau să participe la turul doi de scrutin. Astfel, după ziua de duminică, 19 noiembrie, din cei 153 de candidați, au fost aleși 66.

Circa 314 mii de alegători au participat la turul II al alegerilor locale generale, ceea ce înseamnă o participare de peste 36,7% din numărul total de cetățeni cu drept de vot așteptați astăzi la urne.

Conform prevederilor Codului electoral, în al doilea tur de scrutin, alegerile se vor declara nevalabile dacă la ele au participat mai puțin de 1/5 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. Conform datelor preliminare, în fiecare dintre cele 273 de localități, unde astăzi a avut loc turul doi de scrutin, a fost înregistrată o prezență la urne mai mare decât 20 la sută.