Principală  —  IMPORTANTE   —   Rezultate preliminare. Vitalie Vrabie a…

Rezultate preliminare. Vitalie Vrabie a câștigat mandatul de primar al municipiului Ungheni

Foto: Expresul

Candidatul independent Vitalie Vrabie a câștigat mandatul de primar al municipiului Ungheni, conform datelor preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Acesta a obținut 57.58% din voturi. Contracandidatul său, Dionisie Ternovschi, din partea PAS, a obținut 42.42%.

Circa 314 mii de alegători au participat la turul II al alegerilor locale generale, ceea ce înseamnă o participare de peste 36,7% din numărul total de cetățeni cu drept de vot așteptați astăzi la urne.

Conform prevederilor Codului electoral, în al doilea tur de scrutin, alegerile se vor declara nevalabile dacă la ele au participat mai puțin de 1/5 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. Conform datelor preliminare, în fiecare dintre cele 273 de localități, unde astăzi a avut loc turul doi de scrutin, a fost înregistrată o prezență la urne mai mare decât 20 la sută.

Tot astăzi, în 8 localități din țară a avut loc votarea repetată pentru consiliile locale, iar în 6 dintre acestea și a primarilor. Legea electorală menționează că votarea repetată se consideră valabilă indiferent de numărul alegătorilor care au participat la votare.

În cele ce urmează, datele din procesele-verbale întocmite de birourile electorale ale secțiilor de votare vor fi introduse în Sistemul informațional și vor putea fi afișate rezultate preliminare ale alegerilor locale generale.