Principală  —  Advertoriale   —   George Simion, românul interzis pe…

George Simion, românul interzis pe Prut – (P)

Când vorbești despre George Simion, un lucru este clar. Importanta și influența sa în Republica Moldova. Mi-e greu să scriu Republica Moldova pentru că acolo sunt frații noștri, dar voi scrie așa pentru o delimitare geografică.

Marșuri, proteste, activități unioniste ca să mă exprim pe scurt. Să nu uităm contribuția sa la scoaterea obligativității vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în Republica Moldova. Ironia sorții face ca tocmai George Simion să nu poată beneficia de acest lucru, fiind  expluzat pentru o perioadă de 5 ani, neavand dreptul de a intra în Republica Moldova.

George Simion este autorul evenimentului cel mai important al anului Centenar! Mii de oameni  au traversat pe jos 1300 de km de la Alba Iulia la Chișinău timp de două luni. S-a aprins Flacăra Unirii pe 1 iulie la Alba Iulia, iar de acolo s-a pornit în linie dreaptă pentru a se înfăptui Unirea, alături de românii care luptă pentru îndeplinirea idealului românesc. În capitala Unirii a fost reeditată Marea Adunare de la 1918. Pe parcursul a 11 etape, Flacăra Unirii a traversat locurile semnificative pentru Marea Unire și Primul Război Mondial. Pe 1 septembrie, am adus Flacăra Unirii în capitala reunirii – Chișinău. 

Lista acestor acțiuni este lungă, însă acum vreau să mă opresc asupra altui aspect. Interdicția aplicată acestuia. Deși a încercat în mod repetat să aibă acces de intrare în Republica Moldova, nici acum când regimul politic s-a schimbat, nu s-a mișcat nimic în acest sens. Plahotniuc și Dodon s-au ocupat ca George Simion să fie interzis pentru că reprezintă o amenințare în ochii acestora. 

În aceste condiții, decizia AUR de a trece Prutul este un gest nu doar de reparație morală la adresa tuturor românilor basarabeni, ci și la adresa lui George Simion nedreptățit de toate regimurile politice, iar votul din 11 iulie poate reprezenta o palmă data tuturor celor care au întreținut aceste măsuri abuzive.

*Acesta este un articol publicitar politic.