Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Gata să susțină pe „cei…

Gata să susțină pe „cei mai aprigi critici” ai lor, democraţii nu anunță public favoritul pentru turul 2

Partidul Democrat din Moldova (PDM) nu spune public pe cine va susţine în turul 2 al alegerilor locale din Chişinău, care vor avea loc pe 3 iunie 2018, a anunțat Vladimir Cebotari, vicepreşedintele PDM, în cadrul unui briefing de presă. Fostul ministrul al Justiţiei a subliniat că democraţii nu au şi nici nu au avut favoriţi printre candidaţii electorali la scrutinele din Bălţi şi Chişinău.

„Noi nu comunicăm public opţiunea PDM. Nu dorim ca alţii să comunice în numele nostru într-o manieră schimonosită, aşa cum se întâmplă cel mai des, practic. Nu vrem ca membrii de partid să înţeleagă greşit această comunicare. Comunicarea cu membrii noştri de partid se va face direct. Noi prin intermediul organizaţiilor noastre teritoriale, chiar din această săptămână. Noi nu am avut favoriţi la Bălţi şi Chişinău, şi nu avem favoriţi pentru turul 2 din Chişinău”, a declarat Vladimir Cebotari în cadrul briefing-ului de presă susţinut săptămânal de către PDM.

Declarațiile făcute acum în numele partidului de Vladimir Cebotari diferă de cele făcute de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, în martie curent. Atunci, în cadrul unei conferințe de presă liderul PDM afirma că există „riscul ca primăria municipiului Chișinău să ajungă în mâinile socialiștilor,” de aceea democrații nu vor înainta un candidat propriu, dar se declară dispuși să susțină propunerea formațiunilor politice de dreapta, chiar dacă acestea l-ar înainta la funcția de primar Andrei Năstase, președintelel PPDA.

Suntem gata să-i susținem chiar și pe cei mai aprigi critici ai noștri. Dacă acest candidat deține integritatea și capacitatea necesară pentru a administra cu succes primăria. Oricine poate candida și vom susține,” a declarat Vladimir Plahotniuc în martie curent.

Întrebat de jurnaliştii prezenţi la sediul PDM dacă Plahotniuc a participat la alegerile locale din 20 mai, Vladimir Cebotari a răspuns: „Eu sunt sigur că a fost la vot. Dlui este o persoană responsabilă. Nu ştiu pentru cine a votat. Nu cred că pot să-l întreb”.

Duminică, 3 iunie 2018, în turul 2 de scrutin vor lupta pentru funcţia de primar general de Chişinău Ion Ceban, PSRM, şi Andrei Năstase, PPDA. În urma alegerilor locale din 20 mai, Ion Ceban a acumulat 40,98%, iar Năstase – 32,12% din voturi.