Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   FOTO/ Maia Sandu și Igor…

FOTO Maia Sandu și Igor Grosu au avut întrevederi cu o delegație de oficiali români

Foto: president.md

Șefa statului, Maia Sandu, și speakerul Parlamentului, Igor Grosu, au avut întrevederei cu o delegație de oficiali români, printre care președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, eurodeputații Siegfried Mureșan și Rareș Bogdan, precum și secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu, vineri, 1 martie, la Chișinău.

Cu Nicolae Ciucă, președinta a discutat despre cooperarea dintre Chișinău și București. „Oficialii au abordat teme din domenii de interes strategic – energie, infrastructură, cooperare economică, dar și aderarea Moldovei la Uniunea Europeană”, potrivit unui comunicat emis de Aparatul prezidențial. 

Agenda de reforme, cooperarea interparlamentară, cooperarea în domeniul energetic și accelerarea proiectelor de infrastructură au fost subiectele abordate la întâlnirea dintre Igor Grosu și politicienii români.

Igor Grosu și Nicolae Ciucă au discutat și despre posibilitățile de extindere a cooperării în domeniul economic și cel investițional. Șeful legislativului și-a exprimat recunoștința pentru organizarea celui de-al doilea Forum Economic sub auspiciul Casei Regale a României, care a întrunit peste 300 de companii străine.

Sperăm că în urma unor asemenea evenimente comune, reușim să încurajăm cât mai mulți investitori străini să vină în Republica Moldova”, a menționat Igor Grosu.

În timpul vizitei la Parlament a oficialilor români, în prima zi de primăvară, copiii de la Centrul de Plasament „Concordia” din localitatea Coșnița au oferit mărțișoar demnitarilor.

Pentru frații și surorile noastre de dincolo de Prut. Vreau să transmit astăzi, de la Chișinău, un mesaj puternic de solidaritate și sprijin în acest context de securitate deosebit de complicat. Cetățenii Republicii Moldova știu deja că România le este cel mai de încredere partener. Noi, liberalii, am susținut și vom continua sprijinul nostru necondiționat pentru aceștia”, a scris Ciucă pe rețelele de socializare.

Delegația se va afla în R. Moldova și mâine, 2 martie.