Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fostul primar interimar al capitalei…

Fostul primar interimar al capitalei Ruslan Codreanu va candida, în 2023, la șefia primăriei Chișinău

Fostul primar interimar al capitalei Ruslan Codreanu va candida, în 2023, la șefia primăriei Chișinău. Codreanu va participa la alegerile locale din 2023 în calitate de candidat al partidului pe care-l conduce, Partidul Puterea Oamenilor, anunță formațiunea într-un comunicat.

„Astăzi, 22 octombrie, a avut loc congresul extraordinar al Partidului Puterea Oamenilor. Iar în cadrul evenimentului au fost decise mai multe aspecte legate de acțiunile viitoare ale partidului, printre care și desemnarea lui Ruslan Codreanu drept candidat al partidului pentru funcţia de Primar General al Municipiului Chișinău pentru alegerile locale din 2023”, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Ruslan Codreanu a ocupat funcția de edil interimar din vara anului 2018, după ce alegerile locale noi din Chișinău, câștigate de Andrei Năstase, nu au fost validate. În iulie 2019, Ruslan Codreanu a fost însă demis din funcția de primar interimar al capitalei, dar și din cea de viceprimar.

La alegerile locale generale din 2019, fostul edil interimar Ruslan Codreanu a vrut să revină la șefia Primăriei, însă Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău a refuzat să-l înregistreze în calitate de candidat independent la funcția de primar al capitalei, motivând că au fost depistate mai multe încălcări la completarea listelor de subscripție. În februarie 2021, Ruslan Codreanu a fost desemnat președinte al Partidului Puterea Oamenilor.

În 2019, la conducerea primăriei Chișinău a venit candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Ion Ceban. În august 2022, Ceban a anunțat că-și lansează Partidul „Mișcarea Alternativă Națională”, iar câteva zile mai târziu a declarat că va candida, în 2023, pentru al doilea mandat de primar al municipiului Chișinău.

Primarul capitalei Ion Ceban, care zilele trecute a anunțat lansarea Partidului Mișcarea Alternativă Națională, susține că nu are ambiții de a deveni președinte de țară și anunță că va candida pentru al doilea mandat de primar al Chișinăului