Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Filat susține că reprezentanți ai…

Filat susține că reprezentanți ai PAS le propun primarilor din PLDM să treacă la ei. Reacția formațiunii

foto: oficial.md

Președintele PLDM, Vlad Filat, afirmă că reprezentanți ai PAS le-ar propune primarilor care fac parte din formațiunea sa să treacă la partidul condus de către Maia Sandu și atenționează că el ar putea să-i invite pe cei din PAS „să revină acasă”. În replică, PAS susține că discută cu toți cei care pot ajuta pentru a-l da jos pe Igor Dodon.

„Reprezentanții PAS merg la primarii PLDM nu pentru a vorbi cu ei pentru turul II și, apropo, este lipsit de bon ton. Se vorbește instituțional – cu partidele, nu te duci la primari, la membri de partid și te înțelegi cu ei pentru turul II. Dar merg cu propunere foarte directă – să treacă acum la ei. Așa nu se face politică.

Dacă nu se va întrerupe (și să nu fie asta luată ca amenințare, ca atac, doar ca mesaj prietenesc), atunci și eu mă voi porni și voi comunica cu primarii PAS, care în proporție de 80% sunt ori foști primari PLDM, ori foști PLDM-iști. Voi comunica, le voi explica anumite lucruri și, de ce nu, îi voi invita și eu să revină înapoi acasă”, a declarat Filat în cadrul ediției din 10 septembrie a emisiunii „Politica” de la TV8.

Contactați de ZdG, reprezentanții PAS ne-au transmis, prin intermediul serviciului de presă, că scopul lor este „să-l dăm jos pe Dodon”.

„Discutăm cu toți care doresc să ne ajute în realizarea acestui obiectiv și venim cu un îndemn de unitate în această luptă”, au reacționat aceștia.

În urma alegerilor locale de anul trecut, 48 de candidați ai PLDM au devenit primari.

În cadrul ediției din 4 septembrie a emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, președinta PAS a subliniat că discută cu mai mulți lideri politici și primari de la diverse formațiuni despre sprijinul pe care ar putea aceștia să i-l ofere pentru turul II al scrutinului.

Politiciana a precizat că i se pare firesc să discute cu lideri politici și primari despre susținerea în turul II, pentru că „chiar dacă fiecare partid are candidat în primul tur, e clar că vor lucra pentru propriul candidat, dar în turul II sunt interesată să construiesc niște poduri pentru turul II”.

Președintele Platformei DA, pretendent la funcția de președinte al R. Moldova, Andrei Năstase, a menționat miercuri, 10 septembrie, la emisiunea „Secretele puterii” de la Jurnal TV, că, atunci când a vorbit ultima dată cu Maia Sandu, i-a spus că „nu e bine să abordeze primarii noștri”.