Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Felicia Bechtoldt, numită secretară de…

Felicia Bechtoldt, numită secretară de stat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale: a lucrat anterior la Departamentul pentru ocuparea forței de muncă din Oregon, SUA

Felicia Bechtoldt a fost numită secretară de stat responsabilă de domeniul muncii la Ministerul Muncii și Protecției Sociale. O decizie în acest sens a fost luată de Cabinetul de miniștri, miercuri, 24 noiembrie.

Felicia Bechtoldt este economistă. A lucrat înainte de a veni în echipa ministerului la Departamentul pentru ocuparea forței de muncă din Oregon, SUA. Ea este specializată pe previziuni ce țin de piața muncii, demografie, cererea de forță de muncă din partea industriilor și a altor sectoare, previziuni privind salariile și tendințele pe piața muncii. Ea de asemenea a coordonat o echipă la nivel național în SUA pentru elaborarea mecanismelor de previziuni asupra pieței muncii.

Citiți și: O scrisoare către un senator

Pe 9 august, de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost eliberați secretarii de stat Tatiana Zatîc – domeniul asistență medicală primară și Denis Cernelea – domeniul sănătate publică. Pe 12 august curent, și secretarii de stat ai MSMPS Vasile Cușca și Igor Curov au fost eliberați din funcții. Pe 19 august curent, Vasile Cușca a fost numit secretar de stat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, responsabil de domeniul protecției sociale.