Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputații socialiști au semnat o…

Deputații socialiști au semnat o nouă moțiune de cenzură

Deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova au semnat o moțiune de cenzură simplăîmpotriva lui Vladimir Cebotari, ministrul Justiției. Potrivit deputatului Vasile Bolea, care a prezentat moțiunea în cadrul ședinței Parlamentului de astăzi, ministrul a declarat nu o dată că va promova politici care vor duce la un nou sistem de justiție.

„Activitatea ministrului Justiției este compromisă prin activitățile aferente funcției sale și anume lansarea companiei aeriene Fly One imediat numirii sale în calitate de ministru. Domnul ministru Cebotari anunța cu mult fast despre inițierea unei acțiuni în regres împotriva funcționarilor ce se fac vinovați de condamnarea R. Moldova la CtEDO. În realitate, aceste cauze sunt compromise și nu au sorț de izbândă. Nu cunoaștem până în prezent care este finalitatea acestor acțiuni”, a declarat Bolea.

Textul moțiunii a fost prezentat președinteului Parlamentului, Andrian Candu, care a menționat că aceast conține „toate elementele prevăzute de Regulamentul Parlamentului” și are numărul de semnături necesare. Astfel, „va fi expediată Guvernului pentru pregătirea raportului și Comisie parlamentare în fond”. „Va fi dezbătută în termen de 14 zile lucrătoare de la depunerea ei, dar când anume va decide Biroul Permanent”, a adăugat Candu.