Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Democratul Vladimir Cebotari este candidatul…

Democratul Vladimir Cebotari este candidatul PD la funcția de primar general al capitalei

Deputatul democrat Vladimir Cebotari este candidatul Partidului Democrat la funcția de primar general al capitalei.

Potrivit unui comunicat emis de PD, Vladimir Cebotari va depune documentele pentru înregistrarea în alegeri la Comisia Electorală de Circumscripţie Chişinău, joi, 19 septembrie.

Pe 5 septembrie, în cadrul unei emisiuni televizate, ministrul de Interne, Andrei Năstase susținea că i-a trimis o scrisoare procurorului general interimar, Dumitru Robu, prin care i-a cerut acestuia sa înceapă procedurile necesare pentru a-l lipsi de imunitate parlamentară pe deputatul democrat Vladimir Cebotari.

Dupa declarațiile lui Năstase, democratul Vladimir Cebotari a venit atunci cu o reacție pe pagina sa de facebook.

„Candidatul” Andrei Năstase este cuprins de călduri electorale si delir politic. Din păcate, suntem nevoiți să constatăm că Năstase continuă joaca de-a procurorul si polițistul politic, lansând acuzații si amenințări la adresa oponenților politici, […] declarațiile lui Nastase sunt pure invenții”, a scris atunci Cebotari pe facebook.

Din 2006 până în 2011 Vladimir Cebotari a exercitat funcţiile de secretar al consiliului de administrare a Î.S.C.A. „Air Moldova” şi director al Departamentului Juridic (la aceeaşi întreprindere). În septembrie 2008-septembrie 2009 a fost consilier al Directorului general al Agenţiei Transporturi în materie de transport aerian şi de coordonare a proiectelor Agenţiei Transporturi, de prioritate naţională. Între 2008-2010 a fost preşedinte al Consiliului de administrare a S.A. „Gara Nord”.

Din decembrie 2011 până în iunie 2013 a fost director la Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova. Din iunie 2013 până în aprilie 2015 a exercitat funcţia de viceministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, concomitent, în perioada ianuarie 2014-iulie 2014 a fost preşedinte al consiliului de administrare al Î.S. „MoldATSA”.

În aprilie 2015–iulie 2015 a fost director general al întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”, iar la 30 iulie 2015 a fost învestit în funcţia de Ministru al Justiţiei al Republicii Moldova în Guvernul Streleţ.

Alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie.