• Cine sunt cei 14 noi secretari de stat. Unii dintre aceștia au activat și în Guvernul Filip

  Cine sunt cei 14 noi secretari de stat. Unii dintre aceștia au activat și în Guvernul Filip
  vizualizări
  19 noiembrie 2019 | 17:26

  Odată cu demiterea Guvernului condus de Maia Sandu, mai mulți secretari de stat au demisionat din funcție, iar la scurt timp, în locul acestora au fost numiți noi funcționari. În cadrul ședinței Guvernului de astăzi, 19 noiembrie, cabinetul de miniștri a aprobat numirea în funcție a 14 secretari de stat, printre care se numără și persoane care s-au regăsit în funcția respectivă în cadrul Guvernului Filip, însă care au fost eliberate din funcție de către Guvernul condus de Maia Sandu.

  Ministerul Finanțelor:

  • Tatiana Ivanicichina revine în funcția de secretar de stat, fotoliu pe care l-a ocupat din 2017 în Guvernul condus de Pavel Filip. Anterior, Ivanicichina a fost şefă adjunctă a Direcţiei generale datorii publice la MF.
  • Iurie Pașînschi are o vechime de 14 ani în serviciul public, iar în prezent ocupă funcția de șef al Direcției management instituțional în cadrul Ministerului Finanțelor (MF). Din 2008 și până în 2017 a ocupat funcția de șef al Direcției managementul resurselor umane, iar din 2005 până în 2008 – specialist și șef al serviciului achiziții publice, în cadrul MF.
  • Angela Voronin activează în prezent în calitate de șefă a Direcției Trezoreriei de Stat al Ministerului Finanțelor. Angela Voronin activează în cadrul MF din 2000.
  • Dorel Noroc este, în prezent, șeful Direcției politici fiscale și vamale din cadrul Ministerului Finanțelor.

  Ministerul Economiei și Infrastructurii:

  • Și Vitalie Tarlev se numără printre funcționarii care revin în fotoliul de secretar de stat. Tarlev a ocupat funcția respectivă în Guvernul Filip, începând cu 2017. Tarlev şi-a făcut studiile la UPS „Ion Creangă”, Facultatea de Istorie, la Academia de Administrare Publică a Guvernului R. Moldova, Facultatea Relaţii Internaţionale, după care la Academia de Ştiinţe a Moldovei, Institutul de Ştiinţe Politice şi Drept. Din iunie 2013, a ocupat funcția de viceministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.
  • Mihail Lupașcu este șef al Direcției urbanism, construcții și locuințe din cadrul ministerului Economiei și Infrastructurii.

  Ministerul Justiției:

  • Eduard Serbenco a fost numit secretar de stat în Guvernul Filip în noiembrie 2017, funcție pe care a ocupat-o până în 2019. Anterior, din august 2015, a fost viceministru al Justiției și reprezentant al Guvernului la Curtea Constituțională. În anii 2012-2015, Serbenco a fost prodecan la Facultatea de Drept a USM, iar în perioada 2002-2003 și 2006-2012 a fost parajurist și avocat în Canada.
  • Radu Foltea activează în calitate de consultant juridic național în cadrul Secției justiție penală și aplicarea legii din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale:

  • Nelea Rusu a fost secretar de stat pe domeniul asistenței medicale în cadrul Guvernului Filip. Anterior, Rusu a ocupat funcția de șefă a Direcției Politici de Asigurări Sociale din cadrul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și a Familiei. 
  • Djulieta Popescu a activat până acum în cadrul Direcției politici de asistenţă socială a familiilor cu venituri mici, vîrstnicilor şi veteranilor din cadrul ministerului Sănătății.
  • Alexandru Holostenco ocupă, în prezent, funcția de director al spitalului de copii „Valentin Ignatenco”.

  Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului:

  • Mihai Machidon este preşedintele Comisiei de Stat pentru Testarea Soiurilor de Plante a Ministerului Agriculturii, iar în 2006 a ocupat funcția de consilier principal de stat în domeniul agriculturii și mediului.
  • Tatiana Nistorică ocupă, în prezent, funcția de șefă a Direcției politici de producție, procesare și reglementare a produselor de origine animalieră din cadrul Ministerului Agriculturii.

  Ministerul Afacerilor Interne:

  • Mariana Grama este președinta Asociației Femeilor din Artamana Națională. În cadrul ministerului Afacerilor Interne, Grama va coordona domeniul crizeelor și situațiilor de urgență și domeniul rezervelor materiale de stat și de mobilizare.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Atenție! Începând cu 1 noiembrie șoferii vor circula cu farurile aprinse și pe timp de zi

  Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP reamintește conducătorilor auto că în perioada 1 noiembrie – 31 martie inclusiv, aceștia sunt obligați, pe timp de zi, să conecteze în faruri lumina de î…
  Atenție! Începând cu 1 noiembrie șoferii vor circula cu farurile aprinse și pe timp de zi

  Grecia intră şi ea în lockdown parţial. Premier: „Nu este o izolare ca în primăvară”

  Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat intrarea ţării în carantină (lockdown) parţială începând de marţi, 3 noiembrie, ca măsură pentru combaterea celui de-al doilea val de COVID-19 cu care se confruntă G…
  Grecia intră şi ea în lockdown parţial. Premier: „Nu este o izolare ca în primăvară”

  Un nou atac în Franța. Un preot ortodox a fost rănit

  Un preot ortodox a fost împușcat, sâmbătă după-amiază, în al șaptelea arondisment al orașului francez Lyon, transmite BFM TV. Atacatorul a fugit de la fața locului, potrivit unei surse din poliție citate de Reu…
  Un nou atac în Franța. Un preot ortodox a fost rănit

  Prezidențiale: În Ucraina vor fi deschise doar două secții de votare pentru cetățenii R. Moldova

  Pentru alegerile prezidențiale, în Ucraina vor fi deschise doar două secții de votare pentru cetățenii Republicii Moldova – la ambasada Moldovei din Kiev și la consulatul Moldovei din Odesa. Adresele secțiilor…
  Prezidențiale: În Ucraina vor fi deschise doar două secții de votare pentru cetățenii R. Moldova

  Alte 19 persoane au pierdut lupta pentru viață din cauza noului tip de coronavirus. Numărul deceselor a ajuns la 1785

  Încă 19 decese au fost confirmate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale(MSMPS), astăzi, 31 octombrie, ducând bilanțul morților la nivel național la 1785. Potrivit (MSMPS), este vorba de: Deces 1…
  Alte 19 persoane au pierdut lupta pentru viață din cauza noului tip de coronavirus. Numărul deceselor a ajuns la 1785

  Încă un medic din R. Moldova a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19

  Încă un medic din R. Moldova a decedat astăzi, 31 noiembrie, în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Este vorba de medicul Dumitru Daraban în vârstă de 62 ani, care a activat în calitate de medic neurolog…
  Încă un medic din R. Moldova a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19