Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce spune Dodon despre propunerea…

Ce spune Dodon despre propunerea democraților

Igor Dodon, președintele R. Moldova, a declarat, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune NTV Moldova, că se va opune legii propuse de democrați.

„Consider că nu putem să limităm accesul cetățeanului R. Moldova să vizioneze emisiunile și posturile de televiziune care îi plac. De aceea, voi face tot posibilul ca această lege să nu fie adoptată, iar în cazul în care deputații din Parlament o vor vota, eu voi refuza să semnez și nimeni nu mă va putea impune să fac acest lucru”, a subliniat șeful statului.

„Aceste acțiuni ale democrațiilor sunt doar de dragul raiting-ului și prezintă slăbiciunile lor”, a opinat Dodon.

Amintim că ieri, 13 iunie, Partidul Democrat din Moldova a venit cu o inițiativă legislativă care prevede securizarea spațiului informațional. Aceasta urmează să fie dezbătută în Parlament. Totodată, într-un recent raport al Asociației Presei Independente (API) se arată că două dintre cele cinci televiziuni monitorizate de API, care retransmit posturi rusești, aparțin unor politicieni de rang înalt din R. Moldova, iar altele, deși oficial sunt înscrise pe alte persoane, au și ele legături cu politicienii de la Chișinău.

„E vorba de necesitatea de a elimina propaganda.  Este o realitate – R. Moldova e vulnerabilă la propaganda din exterior, mă refer la câteva produse din Federația Rusă. Foarte des, acest conținut are elemente grave de defăimare la adresa țării noastre, sunt extrem de multe informații false, pe care nimeni nu le poate dezminți zi de zi. PD  a venit anul trecut cu o inițiativă în acest sens, care a fost amânată. Cred că e timpul să arătăm dacă avem sau nu voința de a ne securiza spațiul informațional al țării. Am propus ca PD să propună la Parlament inițiativa privind securizarea spațiului informațional. Urmează să discutăm acest moment cu colegii din coaliție. Această inițiativă va avea efect asupra tuturor televiziunilor care retransmit programe din exterior. Inițiativa nu prevede închiderea unor televiziuni retransmise pe teritoriul țării noastre”, a spus Vlad Plahotniuc, în cadrul unei conferințe de presă.