Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Candu explică de ce PDM…

Candu explică de ce PDM vrea alegeri parlamentare anticipate pe 6 septembrie

facebook.com/AndrianCandu.MD

După ce Curtea Constituțională, în componența căruia intră trei ex-deputați democrați, a constatat ieri interimatul funcției de președinte al statului, iar Pavel Filip a semnat un decret privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate la 6 septembrie, Andrian Candu explică de ce PDM a ales această dată.

În cadrul unei emisiuni de la postul Prime TV, care aparține liderului PDM, Andrian Candu a invocat că vineri, 6 septembrie, ar fi termenul limită în care poate fi organizat un scrutin anticipat.

„Termenul minim este de 60 de zile, termenul maxim este de 90 de zile. Și pentru ca să nu existe nicio acuzație sau speculație, s-a luat termenul maxim, în a 90-a zi ca toate partidele și instituțiile să aibă timp să se pregătească pentru desfășurarea alegerilor parlamentare”, a explicat Andrian Candu, citat de IPN cu referire la declarațiie acestuia postul Prime TV.

Semnarea decretului privind organizarea alegerilor anticipate are loc pe fundalul deciziilor Curții Constituționale favorabile PDM și declararea drept neconstituțional a decretului privind numirea Maiei Sandu în funcția de prim-ministru.

Weekend-ul din 7-9 iunie 2019 ar putea rămâne drept una dintre cele mai importante perioade din istoria R. Moldova.