Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Câinele moare de drum lung…

„Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia”. Vlad Filat reacționează la mesajul lui Ion Sturza

Vlad Filat a venit cu o reacție la mesajul fostului premier Ion Sturza prin care îl îndeamnă pe liderul PLDM să nu să se implice în politicul moldovenesc. Președintele liberal-democraților a menționat că „este dreptul fiecăruia să aibă orice opțiune politică” și i-a reproșat lui Surza că a „rămas în memoria colectivă doar ciubotele de cauciuc” cele 9 luni în care a fost în funcția de prim-ministru.

Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia…Aspirațiile de guru moldav al bunului meu prieten Ion Sturza i-au deschis apetitul pentru pălăvrăgeală și s-a trezit ca de pe însoritele plaje grecești să-mi dea lecții și sfaturi pe care eu ar trebui să le urmez precum turcii pe Mahomed.

Și pentru că zeul Polemos îi bântuie vacanța linistită, aș vrea să-i amintesc că spre deosebire de el, eu am dat țării acesteia o șansă, atât cît m-a dus mintea și sufletul, dar nu galoși în loc de salarii. În cei aproape patru ani cât am condus guvernul, în Republica Moldova s-au întâmplat lucruri importante, spre deosebire de cele 9 luni în care ai fost tu la guvern, din care au rămas în memoria colectivă doar ciubotele de cauciuc”, a precizat Filat.

Ion Sturza, într-o postare pe Facebook, i-a transmis un mesaj lui Vlad Filat prin care i-a sugerat să nu revină pe scena politică, motivând că nu poți să faci „afaceri” și, în același timp, să ocupi funcții publice importante, deoarece, „inevitabil încurci buzunarul public cu cel personal”.