Principală  —  IMPORTANTE   —   „Persoane din cadrul structurilor separatiste…

„Persoane din cadrul structurilor separatiste transnistrene care se fac responsabile de încălcarea a drepturilor și libertăților fundamentale în regiunea transnistreană”

Asociația „Promo-LEX” a elaborat o listă cu 21 de persoane din cadrul structurilor separatiste transnistrene care se fac responsabile de încălcarea, în ultimii doi ani, a drepturilor și libertăților fundamentale în regiunea transnistreană a R. Moldova și de impunerea unor mecanisme represive pentru a nu le fi periclitată puterea autoritară.

În lista întocmită de „Promo-LEX” se numără: liderul separatist Vadim Krasnoselski, pretinsul premier al regiunii, Alexandr Rosenberg, cu așa-zișii șefi ai sovietului suprem, Alexandr Korșunov și Galina Antiufeeva, cu pretinșii miniștri Serghei Obolonic, Valeri Ghebos, Alexandra Tumba, Vitali Neagu, așa-zisul procuror general al Transnistriei, Anatoli Gurețki, șefi de penitenciare, procurori, judecători și polițiști.

„Analiza elaborată de Promo-LEX arată că abuzurile și violările drepturilor omului nu sunt comise doar de un grup restrâns, ci de o rețea de persoane și structuri, afiliate holdingului Sheriff și serviciilor rusești. Printre persoanele responsabile de violarea drepturilor omului în regiunea transnistreană se numără pretinși deputați din așa-zisul partid „Obnovlenie”, persoane care au deținut funcții în firmele holdingului Sheriff și continuă să beneficieze de sprijinul acestuia, precum și persoane care și-au construit o carieră în structurile de securitate din Federația Rusă. O parte dintre aceștia susține cu înverșunare alinierea la legislația Federației Ruse și replicarea modelului autocratic rusesc în stânga Nistrului și municipiul Tighina”, arată „Promo-LEX”.