Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ministerul Mediului și cel al…

Ministerul Mediului și cel al Culturii au secretari de stat noi. Mai multe schimbări de cadre, aprobate de Guvern

Secretara de stat a Ministerului Sănătății Zinaida Bezverhni va fi eliberată din funcție din data de 30 decembrie, în baza cererii de demisie. Totodată, Ana Varzari a fost numită în funcția de secretar general al Ministerului Culturii din data de 28 decembrie, iar Petru Tataru a fost numit în funcția de secretar general al Ministerului Mediului din data de 3 ianuarie 2023. În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de miercuri, 28 decembrie, mai multe hotărâri.

Zinaida Bezverhni

În plus, secretarul general al Ministerului Muncii și Protecției Sociale Alexandru Iacub va fi detașat la o altă autoritate administrativă din subordinea Ministerului din 11 ianuarie 2023 până la 13 februarie 2023.

Zinaida Bezverhni a fost numită în funcția de secretară de stat în august 2021, fiind responsabilă de politica medicamentului, de resursele umane în sănătate și de sistemele de sănătate naționale și internaționale.

Ana Varzari are o experiență de peste 15 ani în serviciul public, potrivit ministrului Sergiu Prodan. Aceasta ocupă din ianuarie 2022 funcția de auditor intern principal la Ministerul Culturii. Aceasta a fost, în perioada martie-decembrie 2021, auditor principal în cadrul Cancelariei de Stat, Serviciul audit intern. Conform ultimei declarații de avere și interese personale, Varzari a ridicat în 2021 peste 44 de mii de lei de la Primăria municipiului Chișinău și aproape 97 de mii de lei de la Cancelaria de Stat.

Petru Tataru este șeful Direcției analiză, monitorizare și evaluare a politicilor din cadrul Ministerului Mediului. Acesta este angajat în cadrul instituției din august 2018. Potrivit declarației de avere și interese personale, Tataru a avut în 2021 un salariu de 272 de mii de lei, adică circa 22 de mii de lei lunar.

Secretarul general al Ministerului Mediului, Igor Pșenicinîi, a fost transferat, prin votul Cabinetului de miniștri din 21 decembrie, în funcția de secretar general adjunct al Guvernului.