Principală  —  IMPORTANTE   —   Mesajul deputaților socialiști către agricultori:…

Mesajul deputaților socialiști către agricultori: Îi rugăm să se ducă acasă, iar cei care sunt instigați, să-și facă munca în teritoriu

Deputații socialiști Corneliu Furculiță și Radu Mudreac cer agricultorilor să nu să se lase implicați în jocuri politice, să revină la casele lor și să-și facă munca în teritoriu. Asta pentru că actualul Guvernul nu i-a lăsat de izbeliște, așa cum a făcut-o cel precedent și că s-a muncit și se muncește în continuare pentru a găsi cea mai bună soluție, mai spun deputații. Furculiță și Mudreac spun că au decis să iasă în fața presei după ce au văzut protestele de ieri, ale PAS și PPDA, fără să dea nume.

Liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, după ce în week-end le-a cerut agricultorilor și țăranilor să aibă răbdare și să se roage la Dumnezeu, astăzi spune că Guvernul a luat măsuri fără precedent în istoria Republicii Moldova de susținere a agricultorilor și muncește prin toate căile să-i ajute.

Furculiță spune că pe acest fond, mai multe forțe politice încearcă să profite și îndeamnă agricultorii să aducă tehnica în centrul Chișinăului, să blocheze circulația, să provoace haos și pe lângă agricultori, invită și alte pături sociale la proteste, fără a da nume.

„Ambele partide au fost la Guvernare. Anul trecut a fost o situație dificilă când grindina a afectat plantațiile pomicole din Nord, iar Guvernul Sandu nu a adat nicio atenție, nici măcar nu s-a deplasat în acea zonă și nu a creat audieri”, a declarat Furculiță care acuză partidele de opoziție de populism și că își doresc să promoveze un proiect de lege prin care pământul să poată fi vândut cetățenilor străini. Iara stfel, micii fermieri ar dispărea, mai spune Furculiță.

De cealaltă parte, șeful comisiei Agricultură a Parlamentului, socialistul Radu Mudreac spune că autoritățile fac tot posibilul pentru a-i susține pe agricultori și că în continuare se negociază cu executivul pentru a găsi cele mai bune soluții.

„Este foarte important ca agricultorii care au luat terenurile în arendă de la țărani să poată să-și țină obligațiunea față de țăran, să poată să-i dea cota care-i revine și doi, pregătirea terenului penru anul 2021, care nu se știe dacă va fi mai rău sau mai bun, necătând că nu știm ce va fi și cu pandemia. De aceea, mesajul către agricultori, oameni buni se lucrează, se muncește, este format grup din partea agricultorilor care astăzi la 10 are ședință la Guvern, la ministerul finanțelor, să vedem ce e cu TVA, cu achitarea impozitelor, iar la 3 avem o altă ședință. De aceea, pe agricultori îi rugăm să se deplaseze acasă, iar acei care sunt instigați, că am citit fel de fel de mesaje din teritoriu, chemați la protest, să-și facă munca care o au de facut, este de muncit în teritoriu, noi, ca un partid și o fracțiune serioasă n-am lasat în voia soartei cum a făcut acel guvern. Se munceste și se identifică soluții”, a declarat Mudreac.

Deputații socialiști cer agricultorilor să aleagă grâul de neghină și să nu creadă în apelurile forțelor politice.

„Tragedia care s-a abătut asupra agricultorilor, cineva încearcă să o exploateze politic, asta e urât, și nu-i serios. Țara are nevoie de pâine, dar nu de proteste politice”, a încheiat Radu Mudreac.