La 2 august, concert în aer liber la Chișinău „Cântec și joc din străbuni”

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud din România în colaborare cu Primăria municipiului Chișinău organizează pe 2 august, curent, ora 15.00, un concert folcloric în aer liber „Cântec și joc din străbuni” cu valoroși interpreți de folclor de peste Prut.

Astfel, pe scena din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” va urca Matilda Pascal Cojocărița, care va cânta pentru prima dată la Chișinău. În concert vor mai evolua artiștii Alexandru Pugna, Horațiu și Ștefan Cigu, Domnica Dologa, Mirela Petruș, Anuța Motofelea, Cristina Retegan, Nicolae Cioancă, Veronica Bălan, Ioachim Spân, Cristina Bugnar, Oana Matei, Nicu Mâță-interpret de muzică populară din zona Chișinăului, precum și ansamblurile folclorice ”Dor Românesc” și ”Baladele Bistriței”. Intrarea este liberă.
Evenimentul de duminică face parte dintr-o manifestare culturală complexă, realizată sub genericul „Dialoguri culturale la Chișinău”, prin care se dorește crearea unei punți culturale între municipiul Chișinău și județul Bistrița-Năsăud din România. Proiectul cultural mai include donarea către Primăria Chișinău a unui bust realizat în bronz al poetului Andrei Mureșanu, autorul Imnului României „Deșteaptă-te române!”. Bustul sculptat de artistul Alexandru Gavrilaș urmează a fi instalat pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *