Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Întoarsă de la Moscova, o…

Întoarsă de la Moscova, o fostă candidată a partidului Șansă se plânge că ar fi fost „percheziționată și ținută timp de mai multe ore” în Aeroport

Colaj ZdG

Victoria Șapa, candidata partidului Șansă la funcția de primar al municipiului Bălți, susține că ar fi fost „percheziționată” pe Aeroportul Internațional Chișinău, atunci când s-a întors în R. Moldova. Aceasta a mai spus că ar fi fost oprită pentru mai mult de trei ore, dar nu a menționat de unde s-a întors.

Întrebată de ZdG, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a negat că Șapa ar fi fost reținută, menționând că „s-au trecut toate procedurile de control al trecerii frontierei de stat”.

„Ea a fost percheziționată și ținută timp de mai multe ore într-una din încăperile aeroportului fără nicio explicație, fără apă și mâncare.

Dar cel mai surprinzător lucru este că polițiștii de frontieră au recunoscut de fapt că aceste acțiuni se desfășoară la indicația guvernării actuale”, se arată într-un mesaj publicat de reprezentanții fostului partid Șor.

Șapa nu a menționat că a participat acum 10 zile la evenimentul organizat la Moscova pentru anunțarea unui bloc politic, fiind așezată în primul rând, aproape de ex-deputatul fugar Ilan Șor.

La întoarcerea în țară a persoanelor care au participat la eveniment, oamenii legii au depistat că aceștia ar fi încercat să aducă înapoi peste 20 de milioane de lei.

„Am fost percheziționată pe aeroportul din Chișinău. Mi s-a dat o hârtie în care era indicat că nu s-a găsit nimic ilegal. Și timp de câteva ore m-au ținut într-una din încăperile aeroportului fără nicio explicație, fără apă și mâncare. Așa acționează acum poliția de frontieră – după cum au spus, la ordinul venit de sus, nu de bună voie. Același lucru l-au spus și polițiștii de frontieră care m-au percheziționat, fete tinere”, a comentat situația Victoria Șapa.

Ea a adăugat că același lucru se întâmplă cu toți cei care vin de la Moscova.

Nu le e milă nici de bunici. Cât timp Sandu va continua să-și bată joc de oameni?”, se mai arată în mesajul publicat din numele partidului declarat neconstituțional.

Victoria Șapa nu a mai putut participa la alegerile pentru funcția de primar al orașului Bălți, după ce înregistrarea tuturor candidaților partidului Șansă, afiliat lui Șor, a fost anulată.

Deputata fostului partid „Șor”, Marina Tauber, șefii Autonomiei Găgăuze –  bașcana Evghenia Guțul și președintele legislativului, Dmitri Constantinov, dar și liderii mai multor formațiuni afiliate fostului deputat fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, s-au reunit la Moscova pentru a crea un nou bloc politic. 

Blocul politic „Victorie”, constituit duminică la Moscova îl are în calitate de președinte pe Ilan Șor, secretar al Consiliului național este Eugenia Guțul, iar secretar executiv Marina Tauber. Din conducere mai fac parte liderul partidului „Șansa”, Alexei Lungu, Victoria Șapa și Tatiana Cociu, precum și deputați din opoziție, inclusiv Alexandru Nesterovschi, Alexandru Suhodolschi, Irina Lozovan, Vasile Bolea și Vadim Fotescu.