În ajun de Crăciun, deținutele de la Rusca și-au revăzut copiii

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, deţinutele de la Penitenciarul nr.7, Rusca, au participat la o activitate cultural-artistică cu genericul „Vă invită cenuşăreasa modernă”. Femeile au adus în penitenciar magia sărbătorilor interpretînd melodii celebre şi recitînd versuri cu ocazia Anului Nou, potrivit Departamentului Instituții Penitenciare. 

Cu acest prilej, trei deţinute aflate în custodia instituţiei de detenţie de la Rusca au avut posibilitatea să-şi revadă rudele. Alte două deţinute, însoţite de angajaţii penitenciarului, s-au deplasat în localităţile de baştină unde au avut ocazia să petreacă timpul cu copiii şi rudele apropiate. Totodată, mamele deţinute au avut posibilitatea să discute cu asistenţii parentali, profesorii şi diriginţii copiilor despre progresele obţinute în activităţile şcolare şi extracurriculare, comportamentul dar şi dificultăţile întîmpinate de elevi.

 O altă deţinută, a avut posibilitatea să-şi strîngă la piept copiii care se află în custodia unui centru de plasament.

 Timpul petrecut de mamele deţinute aproape de copiii lor, a fost plin de surprize, emoţii pozitive şi lacrimi de bucurie. Preţ de cîteva ore, aceştia au depănat amintiri, şi-au împărtăşit gîndurile şi planurile de viitor.

 În prezent, în Penitenciarul nr.7-Rusca, îşi ispăşesc pedeapsa 298 de deţinute.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *