Familia minorei violată la Drochia, intimidată și amenințată

Mama minorei de la Drochia, victimă a unui viol care ar fi fost săvârșit de către doi angajați ai ÎS „Servicii Pază” a MAI în noaptea de 30 august 2015, spune că, zilnic, ea și fiica ei sunt supuse amenințărilor pentru a-și retrage acuzațiile la adresa presupușilor violatori. Contactată de ZdG, ea a declarat că primește nenumărate telefoane de intimidare și, mai mult decât atât, ieri persoane necunoscute i-ar fi murdărit ușa cu vopsea de culoare neagră. Vecinii i-au spus că ar fi văzut două femei în preajma locuinței lor. Mama victimei mai spune că, împreună cu fiica sa, nu se mai simt în siguranță în propria locuință și sunt nevoite să doarmă pe la rude.

Șeful Inspectoratului de Poliție Drochia, Marin Cernei, nu a dorit să ne ofere detalii despre acest caz motivând că are oameni în audiență, iar Olga Chistol, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Drochia, ne-a comunicat că polițistul de sector a fost la casa victimei și a confirmat faptul că ușa le-a fost murdărită cu vopsea. Totuși Olga Chistol nu a putut să ne explice dacă poliția a luat sau urmează să ia anumite măsuri în vederea asigurării securității minorei și a mamei acesteia.

Amintim că doi angajați ai filialei Drochia a Întreprinderii de Stat „Servicii Pază” a Ministerului Afacerilor Interne sunt suspectați că, în noaptea de 30 spre 31 august 2015, ar fi violat o adolescentă de 14 ani. Potrivit poliției, în momentul comiterii infracțiunii cei doi suspecți erau în stare avansată de ebrietate chiar dacă se aflau în timpul orelor de lucru iar unul dintre ei conducea automobilul de serviciu.

ZdG va reveni cu un articol amplu la acest subiect în numărul de joi, 10 septembrie 2015. Atunci veți afla cum a fost ademenită victima de către cei doi angajați ai MAI, cum sunt apărați ei de colegii lor de la Drochia dar și ce pedepse riscă în cazul în care vor fi găsiți vinovați.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *