Doi comisari europeni VIN în R. Moldova

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a declarat, joi, la Bruxelles, că intenţionează să efectueze împreună cu comisarul european pentru politica de vecinătate, Johannes Hahn, o vizită în România şi R. Moldova, anunţă Mediafax.

Corina Creţu a participat alături de preşedintele Klaus Iohannis şi de preşedintele Comisiei Europene la declaraţiile de presă comune susţinute de cei doi oficiali, la finalul întrevederii oficiale de la Bruxelles.

Comisarul european din partea României a arătat că l-a informat pe preşedintele român că intenţionează, împreună cu predecesorul, Johannes Hahn, care acum este responsabil de politica de vecinătate, să facă o vizită comună în România şi în R. Moldova.

Ea a menţionat că această vizită se doreşte a arăta că toate ţările candidate sunt considerate ”aproape” şi ”să aibă acest sentiment de apartenenţă la familia politică europeană”.

”Am arătat că noi, în Comisia Europeană, înţelegem importanţa politicii regionale, pentru România, pentru regiunea noastră, fiind principala sursă pentru investiţiile publice, din România. De aceea am şi creat un grup de lucru pentru a ajuta statele membre cu o rată de absorbţie scăzută ( a fondurilor europene, nr) şi facem tot ce putem în termen de asistenţă tehnică. Vom vizita aceste state membre, suntem într-un dialog permanent, pentru a utiliza la maxim cele 11 luni care au rămas, până în decembrie 2015, când este ultima lună în care se pot accesa bani pentru perioada bugetară 2007-2013. Suntem foarte interesaţi să avem un start foarte bun, cu proiecte bune, viabile, care să creeze locuri de muncă, pentru noua perioadă de programare, 2013-2020”, a mai spus Corina Creţu, anunţă Mediafax.ro.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *