Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Aproape 80 de vaccinuri contra…

Aproape 80 de vaccinuri contra Covid-19, în dezvoltare în laboratoarele lumii. Care țări au cele mai avansate formule de vaccin

Cele mai avansate cinci formule de vaccin contra noului coronavirus sunt dezvoltate de laboratoare din SUA și China, în contextul în care la nivel mondial cercetătorii au în lucru, în diferite faze de dezvoltare, circa 80 de formule de vaccin confirmate din surse identificate, relatează revista Nature.

Cele mai avansate cinci formule de vaccin sunt cele dezvoltate de companiile americane Moderna (mRNA-1273) și Inovio (INO-4800), precum și de companiile chineze CanSino Biologicals, China (Ad5-nCoV) și Shenzhen Geno-Immune Medical Institute (cu două formule: LV-SMENP-DC și aAPC).

Potrivit sursei citate, 78 de formule de vaccin sunt confirmate din surse identificate, în timp ce alte 37 nu oferă destule date ca să poată fi luate în calcul. Dintre cele 78 confirmate, 73 se află în stadii incipiente de dezvoltare și nu au intrat încă în testare.

Candidați pentru vaccinul COVID-19

Dintre formulele confirmate, 56 (72%) sunt dezvoltate de companii private, iar 22 (28%) sunt dezvoltate de instituții academice, din sectorul public sau de ONG-uri.

Aproape jumătate dintre vaccinuri (36) sunt în dezvoltare în SUA, în timp ce China lucrează la 14 formule, la fel ca și Europa.

Bilanțul infectărilor cu coronavirus la nivel global se apropie de 2 milioane de persoane, iar bilanțul victimelor se apropie de 120.000 de decese.