Principală  —  Ştiri   —   Consulatul R. Moldova la Frankfurt…

Consulatul R. Moldova la Frankfurt recomandă cetățenilor să meargă la secțiile din alte orașe

Consulatul R. Moldova la Frankfurt îndeamnă cetățenii veniți astăzi la secția de votare să meargă în alte orașe, întrucât ar putea să nu ajungă buletine de vot pentru toți.

„Vă aducem la cunoștință că, până la orele 10.00, la secția de votare nr.1/349 din or.Frankfurt pe Main au votat 1554 de alegători. Dat fiind faptul că secția de votare este asigurată cu un număr maxim de 5000 de buletine de vot, iar numărul de alegători este foarte mare, recomandăm cetățenilor care se află încă în rândurile de așteptare să folosească posibilitatea de votare și de la secțiile din alte orașe: ex. Stuttgart, Kassel, Strasbourg. Mulțumim pentru înțelegere”, se spune în mesajul Consulatului.

Duminică, 15 noiembrie, are loc al doilea tur al scrutinului prezidențial. Votarea începe la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00. Pentru scrutinul prezidențial din 15 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2 143 de secții de votare.

Cetățenii R. Moldova își vor alege astăzi președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova. Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.