Principală  —  IMPORTANTE   —   Comisia juridică, numiri și imunități…

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat demisia lui Ștefan Gațcan

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat pozitiv raportul privind cererea de demisie a deputatului Ștefan Gațcan. Membrul Comisiei, Sergiu Litvinenco, a declarat pentru Ziarul de Gardă că proiectul a fost votat cu cinci voturi pro.

„Raportul a fost aprobat pozitiv cu 5 voturi pro, 4 membri PSRM și plus votul lui Eugen Nichiforiuc, și o abținere – Sergiu Sîrbu. Eu nu am fost prezent. Dar oricum plenul decide”, ne-a comunicat deputatul.

Ședința plenară stabilită pentru joi, 2 iulie, a fost anulată din lipsă de cvorum. Pe agenda zilei au fost stabilite mai multe puncte importante, printre care asumarea răspunderii de Guvern față de un șir de măsuri sociale și economice cu tentă electorală, dar și controversata cerere de demisie a lui Ștefan Gațcan. 

Zinaida Greceanîi a anunțat o altă ședință pentru ziua de mâine, vineri 3 iulie la ora 10.00.

Mandatul de deputat încetează în momentul în care se adoptă hotărârea Parlamentului prin care se ia act de vacanța funcției (înainte de asta se elaborează un proiect de hotărâre a Parlamentului și se aprobă un raport al Comisiei juridice). Până la adoptarea hotărârii Parlamentului în acest sens, Ștefan Gațcan este deputat.

Pe 15 martie curent, Ștefan Gațcan a fost ales deputat în circumscripția uninominală Hîncești din partea PSRM. Scrutinul a fost organizat cu o zi înainte ca în R. Moldova să fie instituită stare de urgență în legătură cu pandemia de Covid-19.