Principală  —  IMPORTANTE   —   Ședința Parlamentului a fost anulată…

Ședința Parlamentului a fost anulată în lipsă de cvorum. Pe ordinea de zi era demisia lui Gațcan și asumarea răspunderii Guvernului, iar Bătrâncea a anunțat că Alexandru Stoianoglo urma să vină în plen

Foro simbol

UPDATE 10:43 Ședința a fost anulată din lipsă de cvorum. Asta după ce din 101 de deputați, și-au înregistrat prezența 49 de deputați. Au lipsit cei de la PAS, Platforma DA, PRO-Moldova, Partidul Șor, neafiliații, iar din coaliția de guvernare a lipsit deputatul Vladimir Andronache. Zinaida Greceanîi a anunțat o altă ședință pentru ziua de mâine, vineri 3 iulie la ora 10.00.

UPDATE 10.02: Ședința Parlamentului cel mai probabil nu va avea loc în lipsă de cvorum. Vicepreședintele legislativului, Vlad Bătrâncea spune că așteaptă o cerere oficiale și face apel la fracțiunea PAS „să nu participe la jocul oamenilor aceștia, am înțeles că Procurorul General trebuie să vină în Parlament. Nu vrem ca cei de la ACUM să facă jocul oligarhului Candu. Nu fiți pradă acestei propagande ieftine, veniți în sala de plen a Parlamentului”, a cerut Bătrâncea.

O ședință fierbinte se anunță astăzi în Parlament. Pe agenda zilei sunt mai multe puncte importante, printre care asumarea răspunderii de Guvern față de un șir de măsuri sociale și economice cu tentă electorală, dar și controversata cerere de demisie a lui Ștefan Gațcan.

Deputații PRO-Moldova au anunțat că nu vor participa la această șmecherie, în timp ce socialiștii cer celor din fostul bloc ACUM să aprobe și să nu conteste asumarea răspunderii Guvernului, majorarea salariului personalului medical sau posibilitatea de a aplica la programul Prima Casă pentru polițiști și militare. Asta pentru că măsurile sunt în afara luptelor politice și că astfel se demonstrează că Parlamentul este unul nefuncțional și trebuie să-i fie permis Guvernului să activeze.