Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Autosuspendatul Plahotniuc rămâne prim-vicepreședinte pe…

Autosuspendatul Plahotniuc rămâne prim-vicepreședinte pe site-ul PD

Prim-vicepreședintele PLDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că se retrage din viața politică, până la clarificarea anchetei privind furturile de la BEM. Acesta a anunțat plecarea din funcție și din PD, la doar câteva ore după ce Vlad Filat a fost arestat de CNA pentru implicare în „jaful secolului”.

În timp ce ex-premierul Filat a declarat că R. Moldova este condusă de Plahotniuc și că „păpușarul își face jocul”, Vlad Plahotniuc a explicat autosuspendarea sa prin următoarele argumente: „Nu am avut niciodată vreo implicare în acest caz, dar consider că e important ca în acest moment să fac acest demers, pentru a nu lăsa campaniile de manipulare să afecteze activitatea instituțiilor de drept, dar și imaginea partidului din care fac parte”.

Cu toate că s-a declarat apolitic pe perioada anchetei, pe site-ul oficial al PD, dar și pe pagina sa de Facebook, acesta mai figurează ca fiind prim-vicepreședinte al PD.

Vicepreședinta PD, Valentina Stratan, a declarat pentru ZdG că, pe site-ul PD, există și alte „scăpări”. „E o problemă de administrare a site-ului, dar voi anunța neîntârziat persoanele de la secretariat despre acest lucru, pentru a corecta datele”.222

Dumitru Diacov, președintele de onoare al PD, a confirmat că Vlad Plahotniuc a scris o cerere de autosuspendare, însă perioada exactă nu este specificată.

Valentina Stratan a mai declarat că Vlad Plahotniuc a anunțat mai întâi membrii de partid despre decizia sa, după care a depus cererea la secretariatul formațiunii. Ea spune că nu cunoaște dacă în cerere figurează o anumită perioadă de autosuspendare, dar crede că, cel mai probabil, nu este stabilită o perioadă exactă. Aceasta mai explică și faptul că structura internă a partidului e destul de bine organizată, de aceea nu va fi simțită lipsa acestuia. Cu toate că nu s-a pus în discuție suplinirea funcției de prim-vicepreședinte, aceasta nu exclude o astfel de situație în următorul timp. „Am apreciat întotdeauna calitățile dlui Plahotniuc, cred că și în această situație a procedat corect, încercând să nu permită ca acuzațiile la adresa sa să afecteze imaginea și funcționarea partidului”, a menționat Stratan.

În același timp, Dumitru Diacov spune că despre suplinirea funcției s-ar putea discuta la următorul Consiliu al PD.

La numărul de telefon al oficiului central al PD, persoana responsabilă a refuzat să răspundă reporterilor ZdG la întrebările legate de decizia fostul prim-vicepreședinte.

Captură foto: pdm.md, facebook.com