Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ancheta atacului de la Moscova…

Ancheta atacului de la Moscova se extinde în Tadjikistan

Anchetatori ruşi se aflau azi în Tadjikistan pentru a interoga familiile celor patru bărbați de origine tadjikă acuzaţi că au comis atacul de vineri de la o sală de concerte din apropierea Moscovei, soldat cu cel puțin 139 de morți. Surse Reuters au declarat că autoritățile din Tadjikistan au adus familiile în capitala Dușanbe pentru interogări.

Președintele tadjik Emomali Rahmon, un aliat al Rusiei supraveghează personal ancheta, potrivit acelorași surse. El a numit ieri atacul de la Moscova drept „un eveniment rușinos și teribil” și i-a îndemnat pe tadjici să-și protejeze copiii de influențele dăunătoare. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, dar președintele rus Vladimir Putin susține în continuare că Ucraina a avut un rol, pe care Kievul îl neagă.

Vineri seara, 22 martie, în sala de concerte Crocus City Hall de la periferia capitalei Federației Ruse a avut loc un atac armat, în cadrul căruia mai multe persoane au intrat în clădire și au început a trage în oameni. Ulterior, în clădire a izbucnit un incendiu.

În prezent, bilanțul atacului terorist a depășit 130 de morți, însă autoritățile ruse au subliniat că nu este și bilanțul final. Printre victime se numără și o moldoveancă în vârstă de 42 de ani.