Trei militari, condamnaţi pentru jaf şi dezertare

Trei militari ai Brigăzii Infanterie Motorizată nr.2 a Armatei Naţionale au fost condamnaţi la 3, 6 şi, respectiv, 7 ani închisoare pentru comiterea infracţiunilor de jaf şi dezertare.

Procuratura militară Chişinău a stabilit că, pe 10 iulie 2014, soldaţii au părăsit ilegal unitatea militară în care erau încorporaţi. Aflându-se în stare de ebrietate în afara unităţii militare, aceştia l-au atacat pe un bărbat cu care făcuseră cunoştinţă în aceeaşi zi şi cu care au consumat împreună băuturi alcoolice. Soldaţii i-au sustras bărbatului banii şi mai multe bunuri estimate la peste 4 mii de lei şi l-au abandonat pe traseul din preajma oraşului Hânceşti.

La scurt timp, victima a fost depistată şi transportată la spital, iar dezertorii reţinuţi şi deferiţi justiţiei.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *