Sute de cetățeni moldoveni, deportați de Federația Rusă

Peste două mii de moldoveni au fost întorși de autoritățile ruse de la graniță, iar alții 408 au fost deportați. Aceste date pot fi găsite în bilanțul pentru anul 2014, făcut de Poliția de Frontieră.

În prima decadă a lunii curente, la 29 de cetățeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, alții 5 au fost deportați.
Persoanele cărora le-a fost restricționată intrarea au declarat că autoritățile de frontieră nu le-au argumentat nici într-un fel refuzul, deși cea mai mare parte dintre ei nu au fost anterior în Federația Rusă.

În luna decembrie 2014 angajații Poliției de Frontieră au înregistrat 302 cazuri când moldovenilor nu li s-a permis intrarea în Rusia, în noiembrie – 209, octombrie -163, septembrie -144 și august – 59.

Totodată, începând cu 28 aprilie 2014, de când cetățenii R. Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot circula liber în UE, la 238 de moldoveni nu le-au fost permisă intrarea în comunitate pe motiv că nu au îndeplinit condiţiile de intrare în Uniunea Europeană, iar alții 108 au avut interdicţie de intrare în Europa din cauza încălcărilor anterioare ale legislației. În primele 10 zile ale anului 2015, numărul persoanelor cărora le-a fost restricționată intrarea în statele UE a constituit 7 moldoveni, alți 3 au fost deportați.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Andrei

    Atunci unde e amnistierea promisa de Dodon? la ce bun l-au mai votat acei cetateni care muncesc peste hotare?! Asa si stiam e doar o minciuna si ca Dodon nu va mai asigura nimic nimanui, el a vrut doar unfotoliu cald sub fundul sau in rest il dare-n cot.

  2. un om

    …deportarea … este prea mult.Sunt duşi în lagăre speciale..s-au reîntorşi înapoi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *