Susţinerea persoanelor fără adăpost în perioada rece

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a dispus serviciilor municipale de profil implicarea promptă, în vederea adăpostirii pe timp de iarnă a persoanelor fără domiciliu, astfel ca boschetarilor să le fie asigurat minimul necesar, indiferent de modul de viaţă pe care îl duc.
Municipalitatea îndeamnă cetăţenii să se implice în ajutorarea persoanelor care îngheaţă în stradă. Chişinăuienii sunt rugaţi să apeleze despre asemenea cazuri apelând Serviciul – „902”, iar dacă persoanele fără adăpost necesită şi asistenţă medicală, cetăţenii urmează să apeleze Serviciul de Urgenţă – „903”.

Boschetarii depistaţi în stradă vor fi transportaţi la Centrul de găzduire şi orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2.  Actualmente aici sunt adăpostite 70 – 80 de persoane zilnic. Pe vreme geroasă, persoanele vulnerabile vor fi adăpostite şi pe timp de zi. La Centrul de Găzduire, vagabonzilor li se oferă asistenţă medicală, haine curate, hrană şi articole de igienă, iar noaptea beneficiarii au un pat pentru dormit.
Capacitatea Centrului este de 70 persoane, însă pe timp de iarnă poate fi extinsă până la 100 de oameni.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *