Proteste anti-Cobzon şi tricouri negre pe 9 mai

Platforma Civică Acțiunea 2012 a anunţat două zile de protest, pe 7 şi 8 mai, în legătură cu lipsa de atitudine din partea autorităţilor locale din Chișinău privind  anularea sau modificarea locului desfăşurării concertului organizat de Ambasada Rusiei în Piața Marii Adunări Naționale.

Membrii Platformei Civice Acțiunea 2012 vor iniția acțiuni de protest în fața primăriei municipiului Chișinău, la data de 7 și 8 mai, începând cu orele 10:00, prin intermediul cărora se va cere:

– anularea sau modificarea locației concertului, organizat de către Ambasada Rusiei în PMAN, spre a nu profana însemnătatea locului, care a devenit în timp un simbol al luptei pentru limbă, identitate și idependență față de URSS;

– declararea zilei de 9 mai – zi de doliu, în memoria tuturor ostașilor căzuţi în timpul celui de-Al II-lea Război Mondial.

De asemenea, membrii Platformei Civice Acțiunea 2012 vor iniția, joi, 9 mai, începând cu ora 11:30, în fața Monumentului lui Ștefan cel Mare, o acțiune de comemorare a tuturor ostașilor basarabeni căzuți pe câmpul de luptă în timpul celui de-al II-lea Război Mondial, dar şi a tuturor victimelor regimului sovietic din Basarabia. Toţi participanții se vor prezenta în tricouri negre în semn de doliu pentru victime dar şi pentru a aminti încă o dată că Piața Marii Adunări Naționale, locul de unde a pornit lupta pentru renașterea națională, încă mai reprezintă un simbol al libertății noastre.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Veaceslav

    Sunt deacord cu manifestantii de ce? rusii sa faca concerte la noi acasa fca la ei in 40 au venit au facut deportari apoi au au luat barbatii la lupte impotriva Germaniei dupa ce au capatat victoria la Berlin au venit la noi in Bsarabia au omorit au deportat in seberia, cine? comemoreaza pe ai nostri mii de Baarabeni dupa 1945 impuscati omoriti schijuiti dusi in Siberia copii batrini mame barbati, rusii nici nu recunosc crimele lor dar pina la ziua de azi vin si fac veselie si concerte la noi, unde ei au omorit. Mai mult e vina noastra vin straini din Russia fac ce vor aici unde semai vede inca odata ce vor sa faca la 9 mai in Paeta Marii Adunarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *