Manevre militare în Bulgaria, cu participarea Romaniei, Serbiei și SUA

Bulgaria a anunțat, de pe 5 ianuarie, desfășurarea aplicațiilor militare comune «Platinum Lion — 2015», care reunesc trupe militare ale Statelor Unite ale Americii, Bulgariei, României și Serbiei, anunță portralul de știru Regnum.ru, cu trimitere la serviciul de presă al Ministerului bulgar al Apărării. Manevrele vor continua până în data de 30 ianuarie, cu implicarea poliției militare bulgare, infanteriei marine americane și trupelor terestre române și sîrbe. Potrivit Regnum.ru, exercițiile «Platinum Lion — 2015» au scopul de a spori ”gradul de cooperare militară în condițiile în care conflictele contemporane poartă un caracter multinațional tot mai vizibil”, scrie Regnum.ru. De la declanșarea conflictului armat în estul Ucrainei, «Platinum Lion — 2015» este al patrulea la număr exercițiu militar multinațional, desfășurat în regiune, cu implicarea trupelor aeriene, maritime și terestre ale statelor-membre NATO.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *