(VIDEO) Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului despre cazul ZdG

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay în comunicarea sa despre libertatea presei s-a referit la cazul ZdG.

“Deşi recunoaştem că au fost întreprinşi paşi importanţi în reformele privind libertatea mass-media, am observat anumite evoluţii alarmante în acest domeniu. Sunt foarte îngrijorată de sancţionarea publicaţiei săptămânale Ziarul de Gardă. Acest caz este în continuare subiectul unor proceduri judiciare. Simplul fapt de a ameninţa cu sancţionarea are un efect tulburător şi descurajator asupra mass-media independentă. Astfel de măsuri sunt incompatibile cu societăţile democratice bazate pe statul de drept”.

Navy Pillay, Chişinău, 4 noiembrie 2011


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *