În octombrie, Rusia a respins 665.000 litri de vin din Moldova

Rusia a respins in octombrie 665.000 de litri de vin din Republica Moldova, din motive de siguranta, potrivit sefului agentiei de monitorizare a sigurantei pentru alimente din Rusia.
“Am primit 6.08 litri de vin si am respins ca defect 655.000 de litri moldovenesc”, a spus luni Gennady Oniscenko, potrivit Ria Novosti.

Pana de curand, aproape 80% din vinul moldovenesc era exportat in Rusia. In 2006, Rusia a pus un embargo pe vinul moldovenesc. In 2007, aproape 40% din firmele producatoare de vin din Republica Moldova au primit avizul sanitar si epidemiologic, iar exporturile au fost reluate.

La sfarsitul lunii iunie insa, dupa ce presedintele Mihai Ghimpu a declarat 28 iunie Ziua Eliberarii de sub Ocupatie Sovietica, agentia sanitara ruseasca a declarat ca a depistat pesticide si alte substante toxice in vinul moldovenesc. Gennady Oniscenko a declarat insa ca nu a existat nicio legatura intre decizia de a refuza importurile de vin moldovenesc si politica autoritatilor de la Chisinau.

Rusia a reluat livrarile de la 53 de furnizori moldoveni, iar in septembrie Oniscenko a spus ca va largi lista de importatori si va deschide un nou punct vamal.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. betivan

    sau intradevar vinificatorii aborigeni sunt obraznici, incompetenti si producatori de otrava ori, dupa atatea plesneli la ceafa si suturi umilitoare in fund, ar fi indicat si demn sa se dezica de aceasta piata cu gusturi rafinate.

  2. AVRAAM

    Nu v-ati intrebat niciodata de ce RM e pe primul I(!) loc in lume pe cancer????Eu,fiind copil cand ieram cu vacile pe deal observam cum veneau zeci de tractoare si aruncau tone de selitra si var cu piatra vanata si pucioasa (sulf) in vii,livezi, pe campuri.Au fost introduse milioane de tone de herbicide/pesticide,otravuri etc.Si se mai cunoaste ca moldovanul e cel mai hatru,siret si viclean,toarna in vin anhidrida si conservante,diferite E,E,E,E,interzise in UE…,da poate ca e campanie electorala in RM,poate..de aia zilnic in RM mor de cancer zeci de oameni????E simplu,vezi spitalul de oncologie,cat cancer e in RM.Pentru ca noi in RM nu avem un asa medic ca Oniscenco,cumparam din magazinele demnitarilor tot rht si kkt in ambalaje frumoase care ne provoaca cancer.Tot din vina campaniei electorale??????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *