Flori peste Prut, la 21 de ani după Podul de Flori

Asociaţia Tinerilor Români din Afara Graniţelor (ATRAG) a organizat, pe 6 mai, un flash-mob,
la Prut, cu ocazia împlinirii a 21 de ani de la Podul de Flori (1990). Evenimentul şi-a propus perpetuarea visului tuturor românilor – libertatea naţională românească, reamintind ideea existenţei unei singure naţiuni româneşti pe ambele maluri de Prut.

Tinerii români basarabeni au aruncat, în mod simbolic, flori pe apa Prutului şi au intonat melodii româneşti. Un colaj de poze de la eveniment poate fi văzut la adresa:
http://www.youtube.com/watch?v=JIWE2AcF76U. Colajul are pe fundal melodia Rupe frontiera interpretată de Kryp (cântăreț de hip-hop din Vaslui).

Alexandru Pascal, coordonatorul acestei acţiuni a declarat: ”Podul de Flori este o acţiune memorabilă. Dacă am uita acest eveniment, înseamnă că uităm de cei mai importanţi oameni ai neamului românesc care au luptat pentru alfabetul latin, pentru istoria noastră românească. Este imposibil să uiţi de Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, Grigore Vieru, Tudor Gheorghe şi toţi românii care au dat mână cu mână cu 21 de ani în urmă.”
Dumitru Lazăr, un tânăr licean din Iaşi a punctat: ” Români suntem dintotdeauna, Hora Unirii o ştiu de mic copil, iar Podul de Flori este simbolul dăinurii veşnice a dorinţei de unificare naţională.”

Flash-mobul face parte din campania ADEVĂRATA BASARABIE, care reprezintă cel mai important proiect ATRAG și doreşte să creeze noi colaborări între tinerii români de pe ambele maluri de Prut. Evenimentele acestei campaniei sunt parte integrantă a Platformei civice ACȚIUNEA 2012, care desfășoară, pe parcursul anilor 2011 și 2012, manifestări publice de informare și sensibilizare pentru reunirea Republicii Moldova cu România.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. costel

    FOARTE FRUMOS, ASA FRATILOR ,VA IUBESC SI VA SUSTIN SI CA MINE MAJORITATEA ROMANILOR ,TOT INAINTE PT INDEPLINIREA VISULUI TUTUROR ROMANILOR REUNIFICAREA NEAMULUI ROMANESC SI A PATRIEI MAMA ROMANIA MARE ,DESTEAPTATE ROMANE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE SI DOAMNE AJUTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *