Estonia denunţă o nouă încălcare a spaţiului său aerian de către un avion militar rus

Statul Major al forţelor armate estone a anunţat că un avion militar rus, de tip An-72, a încălcat spaţiul aerian eston la 25 decembrie curent, relatează agenţia RIA Novosti, în pagina electronică.

Însă, Ministerul rus al Apărării a dezminţit informaţiile potrivit cărora un avion militar rus ar fi încălcat spaţiul aerian eston. Potrivit lui, avionul de transport An-72 efectua o misiune planificată, deplasându-se din Sankt Petersburg spre regiunea Kaliningrad.

Avionul a zburat deasupra apelor neutre ale Mării Baltice în strictă conformitate cu normele internaţionale şi fără a încălca spaţiul aerian al Estoniei sau al unui alt stat, a declarat serviciul de presă al Ministerului.

Sursa: Mediafax


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *